11. mars 2011

Vinter i Vietnam

Etter klamme Kambodsja har reisen gått videre til Vietnam. Vi er nå i nord - mer eksakt Hanoi. Fra 40 grader i Siem Riep er det nå vinter som møter oss. Riktignok er temperaturen lik sommer på Sunnmøre, så mens gutta jubla for litt avkjøling - har jentene hutret seg gjennom de siste 3 dagene.

I Hanoi har vi slått oss ned i "the Old Quarter" av byen. De siste dagene har gått til sightseeing av byen og siste shopping vi kan sende med Henning som reiser til helgen :)

Ellers har vi besøkt Mausoleumet til en tidligere storkar Ho Chi Minh (jepp Saigon - HCMC er oppkallt etter denne karen her).
Denne karen ville da kremeres når han kasta inn håndkledet, og det hørte selvsagt ikke Vietnameserne på. De sendte liket til Russland for balsamering etc.etc., så bygde dei et svært monument midt i byen og plasserte kroppen hans der.. Han har no en årlig 3 mnd ferie fra September til Desember, hvor han drar til Russland for litt oppussing og polering før dørene åpnes på nytt hver Januar.
Etter å ha gått gjennom 3 ulike sikkerhetssjekker og blitt fratatt alle eiendeler som ser mistenkelig ut, så fikk vi endelig lov å gå inn å hilse på.
Her måtte vi gå på fin rekke 2 og 2, ingen prating var lov og hendene måtte høflig ut av lommer - og fotografering av karen er fy fy. Det vi kan sei er at det såg ut som en sovende kar og han hadde hente-sveis. I balsamering sammenheng vil vi anta at dette er godt arbeid av russerne.

Vinter for nokken, sommer for Nordmenn.

Ellers i Hanoi har vi gått masse, opplevd gatelivet og forundra oss over alt Vietnameserne får plass til på skootern sin.
Halong Bay
Vietnameserne sei at dersom vi ikke har sett denne delen av landet, så har vi ikke opplevd Vietnam i det hele tatt. Hmmmm - måtte da ta turen for å se hva som er så spesielt med denne plassen.

Halong Bay har to ganger blitt annerkjent av UNESCOs verdensarvliste, og bukten har over 2000 øyer som stiger opp av 'intet'. Ettersom det nå er vinter her i nord, så er ikke Mars måned den mest ideelle tiden av året å besøke dette stedet på. Men vi har uansett fått en minnerik tur av Halong Bay.

Vi dro avgårde i en buss til Halong by, og så over i mini cruise båt "Amigo" hvor vi skulle være totalt 2 dager og 1 natt.


Båten vår for natta

Ombord i båten var det ikke masse spennende å gjere på. Dette endte med et kortspill maraton, og det kan vel konstanteres at vi er alle dårlige tapere.


Et lite 'tilgjort' smil for fotografen

Båten tok oss rundt mange øyer og bukter. Fantastisk utsikt, men det var synd været ikke var klarere..
Vi besøkte også en bukt ute i øygruppene, her har lokale folk laget flytende 'landsbyer'. Mange overlever som fiskere, men mange lever på turister som kommer ut for å besøke området. Så ikke engang på havet slapp vi unna selgere som vil selge oss "something".

Ellers på turen besøkte vi en stor grotte som gikk gjennom hele fjellet og så forsøkte Synnøve og Therese seg på kayaking :)


Vi kasta anker midt ute i bukten og fikk middag ombord. Dagen etter satte vi kursen mot havna igjen, og siden været utvendig ikke var noe å skryte av så ble det holdt lynkurs i hvordan lage vårruller.

Tilbake i Hanoi så er det pakking det går i. Både Henning og Synnøve skal avgårde med fly i morgen. Synnøve skal riktignok bare en snartur hjem for litt påfyll med heksedoktoren, men hun kommer sterkt tilbake og møter opp med Christoffer og Therese i 'Na Trang'. For Henning ender ferden i Hanoi, og det er tilbake til hverdagen for han..
Så kors'n skal det gå med Knoll og Tott C+T aleine i den store verden :) ??

to be continued

Location:Hanoi, Halong Bay

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar