16. mars 2011

I'm on the nighttrain - never to return.....

For å spare $20 satt vi oss på nattoget Danang til Nha Trang. Trur vi lar bilda snakke for komforten.

Verdt å nevne at vi her kjøpte oss opp en klasse til soft sleeper. Lang natt!








Våre to gode naboer som spiser egg til kveldsmat - trenger vi å nevne hva hardkokte egg lokter som..



























Good morning Vietnam.. Rett til hotellet å senga neste...

Location:SE7 køye 27 og 28

Hoi An rundt på 2 hjul

Fra kalde og travle Hanoi satte vi kursen til Hoi An. Her har vi roet ned tempoet, tatt livet med ro og varmet kroppen med mengder sol og sykkelturer.

Hoi An er en koselig liten by med smale gater og kanaler som deler opp byen. Blant turister er denne byen mest kjent for sitt utvalg av skreddere, men siden vi ordnet skreddersydde klær i Bangkok så "unngikk" vi å bli fristet til å utvide bagasjen her i Hoi An ;)





Thu Bon elva som splitter opp gamle delen av byen

Annen positiv ting med denne byen er at biler ikke er lov innenfor bykjernen. Noe som gjør at kjernen av byen føles som en stor gågate. Scootere og Motos er riktignok lov å bruke.
Merkelignok så burde da antall ulykker drastisk reduseres, men det er først her i Hoi An vi har opplevd ulykker på Scootere/Motos/Sykkel. Under lunsjen vår første dag i Hoi An telte vi 5 kræsj iløpet av 1 time.... Skylden er vel ikke akkurat de lokale, men turister som forsøker seg i trafikken uten å ha lært seg den lokale tuteplikten og hvem viker for hvem (fart og størrelse som bestemmer).


På kveldstid er det mye liv å røre i den gamle bykjernen. Langs elven tennes mengder lanterner og figurer, og det settes opp mange sporadiske cafeer langs elven som selger lokale spesialiter og god drikke.
Skal nok nevnes det er ikke bare lokale folk og turister som lokkes frem på kvelden, men også mengder småkryp og rotter :/
Ikke særlig gøy med åpne sko på et slikt tidspunkt.. men men..





Her ved en av de lokale cafeene, ser at bordene er ikke akkurat bygd for vestlig høgde, og så rakk vi å ta et lite bilde av en av rottene som dukket frem....








Litt bilder av lysbildet om kvelden i Hoi An

Dag 2 i Hoi An bestemte vi oss for å ta en lokal guida tur ut på øyer utenfor Hoi An by. Fra Hoi An sentrum krysset vi elve-deltaen med en sykkelferge, hvor gassen var en tråd han dro til seg og røret som stakk opp av golvet var giret..









Våre guider for dagen var to lokale jenter, Thom og Thui, som Christoffer sjarmerte i senk. Thui på bildet under ble ekstra glad da hun lærte at Christoffer og Therese er "bare venner". På slutten av dagen ville Thui helst beholde Christoffer- hehe, ikke lett for Christoffer å skru av sjarmen nei! :)








Merkene på veggen viser høgden på oversvømmelser som har rammet området tidligere år. Oversvømmelse skjer årlig i oktober/ november, men det er ikke hvert år det er slike menger.

Ellers besøkte vi ulike bedrifter på øyene og fikk innblikk i hvordan en vanlig arbeidsdag er for folket på øyene. Båtbygging, mursteinlaging, lokale kunstnere, risbønder og rekebønder. Interessant å få se en normal hverdag og ikke noe som er tillaget for turister.


Ellers så fikk vi prøve oss på korgbåter som brukes blant lokale fiskere i området. Disse er helt runde, og ble i sin tid laget på denne måten for å unngå skatt Franskmennene satt på fiskebåtene- en rund korg er da ingen båt/ingen båt, ingen skatt.
Båten er bindet sammen av bambus som er strimlet opp og impregnert med kudritt.. Digg! Men de va ikke særlig lette å ro. Med oss på turen var også ett polsk par, dama sleit med å ro båten og forsvant med strømmen, men vi nådde ho igjen i Hoi An.









Ellers var det fantastisk uspolert natur på øyene, og fra den ene øya til den andre måtte vi krysse via en flytebru.. Artig!








Vi stoppet hos en lokal familie og fikk god lunsj, og etterpå fikk vi prøve oss på veving av tepper ut av tørket strå.

















Tilbake til Hoi An tok vi en lokal båt og Christoffer tok over som skipper :)
På tilbaketuren passerte vi lokale fiskefelt og fiskere.. Artig måte å fiske på..











Siste dagen vår i Hoi An sykla vi godt 5km utenfor byen til Cua Dai Beach. Mange regner mars måned som vinter enda, så det var lite folk på stranden.
Temperaturen var mere enn nok passelig for oss, så tiden på stranden gikk i slumring i solen med en å anna søt dame som kom for å selge frukt eller røyk.








Tilbake mot sentrum var det "rushtrafikken" som møtte oss. Skolen var akkurat ferdig for dagen så mange kom for å hente hjem barna. Plutselig var det ganske masse mere aktivitet i veibildet og som syklist er en nederst på vikeplikt listen. Her gjaldt det da berre å sykle på å satse på at farten hjelper.






Vi avslutter da Hoi An innlegget med å vise dagens funn i toalettet



Location:Hoi An