21. mars 2011

Phu Quoc-Øya i Vietnam

Heisann dere bloggfølgere! Da er vi tilbake med enda en oppdatering!
Etter en regnfull dag i Nha Trang fløy C og T videre til Saigon (Business class, oooh yes) for å møte Synnøve som kom fra Oslo. Synnøve hadde da fløyet tur/retur Vietnam-Oslo på noen få dager, tøft for enhver person og det uten flystrømper på! Det var et følelsesladd øyeblikk for Christoffer, som kun hadde vært sammen med Therese de siste 4 dagene, da Synnøve dukket frem gjennom arrivals-gaten. En sliten men lettet Synnøve var fremme i rette hender! <3






Chris og Therese flyr sammen med de rike på business, for kun 188NOK. VIP Lounge, ekstra store og komfortable seter, først ut av flyet, egen shuttle-bus fra fly til ankomst hall og bagasjen fremme på bandet før resten av flyet. We like!






Spenningen er til å ta på før Synnøve kommer gjennom Arrival gate A2. Heldigvis var det kun lave Vietnamesere som sperret for sikten, og Synnøve var ganske lett å få øye på.






Vel fremme i varmt og klamt klima og rette armer!

Ferden videre var ikke satt, men etter en 2 min briefing satte vi kursen mot øya Phu Quoc, sørvest i Vietnam. 3 billetter ble bestillt klokken 11.29 og etter en hektisk innsjekk var vi fremme på Duong Dong flyplass klokken 13.04! Hien Than-Resort var det vi valgte å overnatte på.
Klok av skade dobbeltsjekket selvfølgelig værmeldingen på øya før avreise, sol sol og sol var det meldt, men vi ble ganske betuttet på kvelden når monsunregnet med lyn og torden slo til for fullt!
Under kan dere se bilder av hva vi har våknet opp til dagene etter...og hva vi har fyllt de med.





Vår første pose/karatekid-lookalike på Long Beach.





Vi våknet til en solrik dag! Bildene viser veien til stranden gjennom et frodigt område med bungalows på begge sider.












Stranden og havet i sikte!





Solstrender man ligger og soler seg på..





Slik som dette.. *bresing og svetting* uff til en varme!

En times strandmassasje for knappe 20NOK er ofte ikke langt unna uansett hvilken strand man er på i Vietnam. På Long Beach har de printet på en dyrere og mer eksklusiv ytelse på tilbudspapiret sitt, nemlig hårfjerning! Brystkasse, mage, rygg og legger kan bli hårfrie mot en liten slant med penger. Synnøve og Therese var ikke vonde å be, leggene skulle tas! Chris stod over, det hadde blitt for dyrt.. Og ja, for å fjerne hår så brukte de en spesiell teknikk ved hjelp av "tanntråd".





Damene får glatte legger!





To fluer i en smekk; penger i kassa sammen med god tannhygiene.

Akkurat som alle andre på strandferie, har dagene våres gått for det meste i soling og bading med en bedre middag senere på kvelden.























En god tapas middag på den svenske restauranten Mondo. Er vi en anelse røde?! Neiss..Kveldsbrune kanskje?


Forfriskende kokosnøttvann i varmen.





Ryggen går tydeligvis langt ned på rumpestumpen, hvertfall i følge de lokale massøsene. Bare se så brun Christoffer har blitt!






Så litt "action": Vannet langs stranden er ikke krystallklart og hver gang vi har dyppet oss har vi alle kjent noen små stikk på kroppen. Noen sa at det kom av at småfiskene nippet i oss, andre mente det kunne være løse tråder av brennmaneter. For Synnøve ble et fredfullt dypp plutselig omgjort til en brennende smerte. På land fikk hun konstantert at en brennmanet hadde satt sine nesler i foten og lagt igjen et rødt brennende merke. En halvtime senere ble 3 maneter som fløt i overflaten plukket opp vha en pølseklype og lagt på stranden. Blåfargede maneter med sorte prikker, ikke noe vi har hjemme og dermed ble vi lett skeptiske. Synnøve fikk heldigvis kun brennmerker som i skrivende stund er borte. Etter dette har alle på stranden vært skeptiske til å bade. Niice!





Den blå rakkeren!






Påvei hjem fra en sen middag ble vi angrepet av to kjøtere, 1 og 2 mnd. gamle. Christoffer kom seg unna mens Synnøve og Therese ble nyforelsket!






Dagens aktivitet har vært å leie 3 scootere (eneste plassen i Vietnam som er sånn passe trygt å kjøre?) for å se hva øya har å tilby. Det har vært en fin opplevelse å kjøre på både landeveier og i bysentrum. I Vietnam har de bare en kjøreregel og det er tuteplikt. Er du større enn de andre (kjøretøymessig) så er det bare å tute å kjøre på! Det likte vi!





Therese spenna klar med sin overtrimma scooter! :)





En liten resteplass nærme en øde badestrand.






Etter en times kjøretur stoppet vi på øyas eneste hvite sandstrand, Bai Sao. Stranda var fin den, men det fløyt søppel overalt og det ødela helhetsinntrykket. Pytt pytt, vi badet og solte oss likevel. Her var det nesten ikke turister.











Gråhvit badestrand. En fremtidig perle.





Vannet var klarere her men søppel og skrot ødela litt av "sexywalken".





Synnøve og therese klar for ny scootertur.





Kjøretur gjennom An Thoi, den sørligste byen.

En av broene vi måtte krysse. Ikke alt i Vietnam holder like god standard.






Neste stopp er Ho Chi Minh før avreise videre til Kuala Lumpur. Therese og Synnøve har bestilt dykketimer til imorgen og vi kommer tilbake med full rapport om det sammen med den heidundrandes feiringen av Synnøves bursdag.

Tam Biet
Chris

Location:Phu Quoc, Vietnam