11. mars 2011

Floating Village - One dollaaar!!!!

Siste dagen før vi dro fra Siem Reap dro Synnøve og Christoffer ut til Floating Village på vannet Tonle Sap. På Tonle Sap, som er en veldig stor innsjø ved Siem Reap, finnes det mange landsbyer, og vi besøkte den som lå nærmest. Det sies at dette egentlig er en stor turistfelle, men vi ville likevel ut å se hvordan folk bodde der. Etter en liten tuk tuk tur til utenfor byen, bar det videre med en liten båt. I landsbyen som vi besøkte bodde der ca 2000 stk, og guiden vår kunne fortelle oss at dette var veldig fattige mennesker. Grunnen til at de bodde på flytende hus på vannet var at da slapp de å betale skatt, og de fleste av dem levde av fiske.


Landsbyen sett fra et tak


Selv om fiske var hovedinntekta til dei fleste her, har dem skjønt at det ligger penger i turister.....og barn drar mer penger enn voksne. Derfor har mange tatt barna sine ut av skolen for i stede tigge penger fra turistene som kommer. Dette gjelder egentlig ikke bare for denne landsbyen, vi møtte også veldig mange barn utenfor Ankor tempelene som tigget og ville vi skulle kjøpe noe.


Vår første tigge kom kort tid etter vi hadde kommet ut på vannet. En liten søt jente med en slange. Det eneste hun kunne å si var "one dollaaar!"



Når hun ikke fikk noe (vi hadde bare store sedler), ble jenta furten og mora sint...

Så dro vi å besøkte en av skolane i landsbyen, men først spurte guiden oss om vi ikke ville kjøpe med noe mat eller skolesaker til dem. Vi hadde jo egentlig ikke hjerte til å si nei, så vi kjøpte nudler til dem.


Denne lille skolen huser over femti barn. Noen av barna er foreldreløse og bor derfor på skolen hele tiden.






En stk sliten lærer


En jente som fulgte oss hele tiden vi var på skolen


Tumleplassen

Så dro vi videre til en plass de oppdretter krokodiller


Krokodillefarm

Rett utenfor farmen var der tre unger i noen balljer sammen med hver sin slange. Christoffer tok bilde av dem og med en gang de så oss ropte de:"one dollaaar! One dollaaar!" i kor, og padlet vilt mot oss. Det var egentlig en komisk opplevelse hvordan disse barna er oppdratt når de ser turister.





Vi møtte selvfølgelig flere enn disse som ville ha penger. Mange mødre som løftet opp babyene sine og lagde triste ansikt til oss. Det er egentlig en skummel utvikling av Siem Reap. Man skal jo egentlig ikke gi dem penger for da ender bare flere barn opp med å tigge. Vi har ikke noe video herfra, men tenkte dokke skulle få se hysteriet utenfor et av templene med Ankor hvor barna ville vi skulle kjøpe dilldall:

YouTube Video


Location:Siem Reap

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar