25. februar 2011

Amazing Thailand

Vi forlot Manila 22. Februar og satte kursen mot Bangkok. I Manila gjorde vi ikke så veldig mye. Vi var innom Mall of Asia, fikk shoppet litt (selv om vi gjerne skulle shoppet en hel del mer!), og ellers gikk litt rundt i gatene og tok inn alle inntrykkene. Vi var blant annet på Lanternefestival, en filippinsk-kinesisk festival, i en av parkene i Manila. Og vi måtte selvfølgelig innom Hobbit House igjen, etter mye mas fra gutta :)


Et av markedene i Manila som vi tilfeldigvis kom over.


Lanternefestival i Rizal park, Manila


Hobbit House Manila. Noen som var svært fornøyde ja! :)

En ting er i alle fall sikkert, vi vil tilbake til Filippinene. For et utrolig land!

I Bangkok fant vi et veldig fint hotel midt i Chinatown som heter Shanghai Mansion for en veldig billig penge. Hotellet er gjennomført ned til de minste detalj på kinesisk stil. Kjempefornøyd!





Chinatown, Bangkok

Forskjellen mellom Bangkok og Manila merker vi først og fremst på språkbarrieren her. De fleste i Filippinene forstod litt engelsk, mens her kan det bli ganske håpløst. Thailenderne har tydeligvis lært seg et par strofer: "same same" - brukes på stort sett alt. "You go pingpong show"- bør vel ikke forklares så mye dypere ;) "You need tuk tuk" eller "You need taxi". Vi kan egentlig gå mange meterne uten å bli bombandert med en av disse strofene. Det andre er standarden på ting. Ingen hjemmesnikra biler eller store hull i veien. Vi ser også en del mindre uteliggera her og har enda tilgode av å bli forfulgt av små hjerteskjærende hjemløse barn som vil ha penger.

Vi har ellers funne på en del gøy her i Bangkok. Vi har vært på nightmarket, vi har blitt kjørt rundt på to tuk tuk'er en hel dag av to gærninger for 4kr tuk tuk'en. Sett masse Buddhaer, vært på Asia's største
akvarium, dratt til the floating market utenfor byen og i dag var vi på Zip lining. Litt bilder følger under over det vi har opplevd:









Sovende Buddha i gull som tok hele rommet.


Tuk tuk sjåføren våra viser tanna han mista da han skulle åpne øl med den..


Henning på prøvetur


Asia's største akvarium, som er inne i et stort kjøpesenter. Her er vi inne i en tunnel under vann



Etter akvariumsturen tok Synnøve og Therese seg en tur på Skybar. Guttene fikk ikke bli med siden de ikke var kledd fint nok. De gikk klipp av en utrolig utsikt over byen, mens S og T fikk menge seg med sossen ;)


Skybar med eget orkester som spilte på kanten av taket


Utsikta

Floating market er et marked på en elv ca 1 1/2 time utenfor Bangkok. Her blir alt mulig av klær, sko, frukt og mat solgt.














Prutemestern i gang

Etter floating market ville guttene på kick boksing, mens vi jentene dro på litt shopping








Vinneren: 51kg...

Når gutta slippes løs lar dem seg selvfølgelig friste. Hva er no det pingpong showet som alle prater om?? Gutta måtte finne ut. Selv om ingen bilder kan vises, kan det opplyses om at dem så både pingpong show, bjelleshow, bananshow og cola- og Pepsi show + mange fler... ;)

I dag har vi vært på Zip lining med Flight of the Gibbon i jungelen litt utenfor byen. Dette er skikkelig jungel med både apekatter og mange andre småkryp. Om du noen gang er i Bangkok anbefales dette! Zip lining er vaiere som er festet fra tre til tre ganske høyt oppe. Det er noe av det samme som vi gjorde på Boracay, men denne hadde 26 plattformer og den lengste vaieren er 300 meter. I jungelen ventet sikkerhetsseler, hjelmer
og raskt introduksjonskurs på hva vi skulle gjør når vi først hang mellom trærne. Bilder under viser opplevelsen


Gruppebilde


Dette var en av de første linene. Etter denne måtte vi gå opp alle trappetrinnene i treet, som dere kan se på bildet, til neste plattform.

















Siste lina på 300 meter


På siste plattform firte vi oss ned siste biten, 50 meter rett ned!

Vi har selvfølgelig rukket å dratt innom skredderen også. Alt går ann i Amazing Thailand, så nå har vi ordnet oss noen riktig fine klær bare på et par dager. Både stoff, søm og kvalitet ser ut til å være bra, så da satser vi på at ikke noe rakner når vi begynner å bruke klærne. Siden dei små ryggsekkene våres nå begynner å bli mer enn proppfulle, har vi funne ut at det kan være smart å sende hjem en pakke.

I morgen går ferden videre til Ho Chi Minh i Vietnam med fly. Der er planen vi skal være i 3 døgn før vi tar båt videre på Mekong Delta til Kambodsja :)

Location:Bangkok