1. mars 2011

Vietnam - Tut Tut!

Vi har nå vært i Vietnam, landet hvor ingen andre enn tute kan, i over to døgn. Og vi har fått med oss masse. Vi har vært på the Independence Palace, Krigsminne museumet og sett på Cu Chi tunnelene. Mye historie i dette landet! Sier egentlig ikke så mye mer, fordi det blir litt mye å fortelle om.

Det som kanskje satte størst merke var Krigsminne museumet hvor vi fikk se mange sterke bilder fra krigen og historier rundt dette. Syntes også det var utrolig at folk i det hele tatt klarte å gå og ikke minst bo i de små trange tunnelene i Cu Chi. Henning, Christoffer og Therese fikk prøve å gå igjennom en av tunnelene på 20 meter, og som Therese sa "det var en grusom opplevelse!". Synnøve skippet dette da dem forann ho fikk panikk og begynte å grine før de i hele tatt hadde entret tunnelen og mange snudde + at små trange rom har en tendens til å gi klaus.

Selv om vi bare har vært her i to dager nå har vi virkelig fått draget på kryssing av gater. Her er ufattelig mange mopeder her og ingen spesielt trafikksystem. Virker som man kjører på og den som er størst eller først vinner. Det betyr at fotgjengere taper, her stopper man ikke for noe! Det man må gjør er bare å gå sakte men bestemt over veien, så vet mopedistene å unngå deg. Gått kjempe bra hittil (selv om det noen ganger har vært litt nære på). Bilene syns vi er litt verre, og nok litt hardere å treffe, for de klarer ikke å svinge unna så lett. Heldigvis er her ganske få biler, i alle fall i forhold til mopeder! Og ja, de tuter på alt og ingenting her! Kjempe irriterende!

I morra drar vi videre til Kambodsja og Phnom Phen med båt. Vi skal ha en overnatting på et floating hotel underveis. Er litt spent på det hotellet, men vi gleder oss til turen og satser på at vi får se mye spennende :)



Independence Palace



Utenfor Independence Palace



Cu Chi tunnellene



Inngang til tunnelen


Inne i selve tunnelen





Båttur tilbake til HCMC


Saigon river


Trafikken


Her er det bare å gå over :)

Location:Ho Chi Minh City